© Jan Ravnsbeck

På denne side kan du læse beretninger m.m. om mine klienters erfaringer med Rosenmetoden og healing.


Det er meget individuelt hvad man oplever under og efter disse behandlinger, ligesom det er meget individuelt om man tager få eller mange behandlinger - om man vælger den ene eller anden behandlingsform. Flere klienter har indimellem kombineret med andre behandlere.

Noget af nedenstående kan virke som stærke beretninger. Det kan virke som om man skal have haft en hård opvækst for at få noget ud af Rosenmetoden. Rosenmetoden kan sagtens være en mild og rar oplevelse, hvor man kommer bedre i kontakt med sig selv, uden at have de store følelsesudbrud, som i nedenstående. Det kan være man oplever at give slip på spændinger og bare blive mere afslappet, gladere og få mere energi.


Hvis du har spørgsmål til disse beretninger, er du velkommen til at ringe eller maile til mig.


Send mig gerne dine erfaringer / oplevelser med min behandling - uanset om det er 2 eller 10 linier...


Denne beretning har jeg modtaget i 2009:


Jeg er en kvinde [i 40'erne], der fortsat er sygemeldt på grund af stress. Jeg har haft mange spændinger i hele kroppen. I mindst 10 år har jeg nemlig ikke kunnet slappe ordentlig af. Havde altid en indre uro – som selvfølgelig også drænede mig totalt for energi. Jeg har de sidste ca. 12 år lidt af pollenallergi, som blot er blevet værre år for år, hvilket er en langtidssygdom, som man kan udvikle, når man har stress. Jeg har været udsat for en voldtægt, da jeg var 20 år – noget som jeg har holdt i mig selv i alle disse år. Jeg fik mit første barn i en sen alder 37 år og har i dag min egen familie. For nogle år tilbage havde jeg læst en bog om Rosenmetoden, hvor der stod, at man kunne blive hjulpet ad den vej, når man som jeg havde så mange spændinger. Jeg søgte derfor på nettet efter en Rosenterapeut i nærheden af Køge området, hvor jeg bor. Der var en i selve Køge, men jeg kunne ikke på nogen måde komme i kontakt med vedkommende. Jeg faldt så over Jan, da han på det tidspunkt havde klinik i Brøndby Strand. Jeg ringede til Jan og fik en god snak omkring Rosenmetoden og de spændinger jeg har i min krop. Jan spurgte om jeg kunne være interesseret i, at få nogle Healings behandlinger i København. Dette var gratis. Jeg takkede ja, da jeg var desperat for at blive frisk. Jeg startede hos Jan i København den 08.04.08 og fik 3 eller 4 behandlinger. Disse behandlinger hjalp mig med at blive mere glad og positiv, men jeg fik også grædt meget under disse behandlinger. Herefter aftalte vi, at jeg skulle starte på Rosenmetoden i Sorø, når Jan havde fundet et sted, hvor han kunne behandle. Jeg startede i Sorø og Jan hjalp mig blandt andet med at få bearbejdet min voldtægt. Jeg så hele voldtægten for mig dagen efter behandlingen og græd som pisket i 2-3 dage. Det var hårdt, men samtidig også en stor lettelse.Når jeg havde været hos Jan kunne jeg tydeligt mærke at mine spændinger blev mindre og til tider helt forsvandt. Jan er en efter min opfattelse en meget kompetent Healer og Rosenterapeut, som har en indlevelsesevne, som man skal lede længe efter i vore dage, men han er sandelig også en god, behagelig og lyttende person, som jeg kan anbefale på det varmeste. Jeg har netop været på et 7 måneders kursus i selvudvikling og har derfor ikke haft mulighed for, at besøge Jan, men der er ingen tvivl om at jeg snart vender tilbage.


Den følgende beretning er også skrevet af en kvinde i 40'erne (2009):


Jeg har altid vidst siden ganske lille at jeg ville arbejde med noget alternativt.


Når jeg startede med at gå i dybden, med de ting som jeg syntes lå naturligt for mig, blev jeg som barn betragtet som et mærkeligt barn i forhold til mine andre 3 søskende.


Min far var meget dominerende, og desværre var jeg, den` han kunne manipulerer bedst med.


Jeg skulle gøre hvad der blev sagt, og selv om jeg gjorde det, var det aldrig godt nok.


Som teenager gennemlevede jeg et helvede med mig selv og min far. Det udviklede sig til at jeg som 17 årlige flyttede til Tyskland og blev der i nogle år.


Det var meget svært at sætte sig i respekt overfor andre mennesker. Jeg er blevet udsat for lidt af hvert. Min selvtillid og troen på mig selv var svært at finde frem.


Da jeg startede med at få Rosenmetode - behandlinger hos Jan, var jeg meget forvirret, nervøs og havde meget lidt selvtillid. Jeg følte, at jeg var fanget i min egen krop med utallige begrænsninger.


Lige fra starten løsnede Jan op for nogle af de ting som jeg godt vidst jeg havde, men ikke kunne befri mig selv for. Han lærte mig at tro på mig selv, og være ærlig overfor mig selv.


Bare et lille ord i rosenmetodebehandlingen gjorde, at jeg mange gange fik løst op for uforventede ting, og at der pludselig var givet frit lejde til, at jeg gav mig selv lov til at huske tilbage, helt ned til 4 års alderen. Det kunne tage mange dage at få tilstanden bearbejdet.


Det var hårdt at erkende, at der var så mange ting der skulle sættes fri, og at det gjorde så ondt, men det var bagefter en befrielse at kunne smide alle de ting overbord.  Jeg havde den tro og tillid til, at Jan nok skulle hjælpe mig igennem forløbet i kraft af hans rosenmetodebehandlinger.


Han har hjulpet mig til at komme på den linje som er den rigtige for mig. Nu går jeg ikke på kompromis med noget mere, men mærker efter hvad der er godt for mig.


Jeg har gennemlevet en stor udviklingsproces med mig selv, og er blevet den som jeg inderst inde er. Ingen skal manipulerer med mig mere. Det betyder meget for mig.


Jeg er blevet noget inden for det alternative, lige hvad jeg altid har drømt om. Dejligt.


Jan har en meget stor indlevelsesevne, forståelse, tålmodighed og empati for andre mennesker.


Jeg er sikker på at andre vil få ligeså meget glæde af Rosenmetoden som jeg har fået.

 

Disse erfaringer er skrevet af en kvinde i 20'erne (2009):


Under behandling:

-Den ene side af kroppen blev lille som et barn

-Jeg kunne mærke noget der rørte mig og troede det var ærmet på Jan´s trøje til jeg åbnede øjnene og fandt ud af at han havde T-shirt på.

-Vrede

-Irritation

-Tristhed, blev meget ked af det og græd

-Jeg blev helt barnlig i den måde jeg snakkede til Jan på

-Hovedpine

-Ben og arme føltes som betonklodser

-Vægten fra Jans hænder på ryggen [let tryk] føltes som en betonklods og jeg fik svært ved at trække vejret - det samme skete også da han rørte mig på maven.

 

Efter behandling:

-Græd uden grund

-Utrolig meget energi

-Helt dvask - drænet for energi

-Raseri

-Irritation

-Vrede

-Havde slet ikke lyst til at møde nogle mennesker

-Uhyggelige drømme


I tiden efter en behandling arbejder det videre i kroppen / systemet. Man kan komme i kontakt med tilbageholdte emner, som påvirker energi eller humør. Indimellem kan det opleves tungt, men det letter af sig selv. Andre gange letter det straks.


Følgende noter er skrevet af en kvinde i 40'erne (2010):


Rosenmetoden har været det bedste, jeg har prøvet i mit liv ud af mange ting. En forvandling fra at være ubevidst fastlåst i kroppen / i et mønster, til at blive åben og fri - en følelse af at blive åbnet og lade følelserne flyde.


Nogle gange: græder, griner, føler forvirring, lettelse, sorg - kommer igennem hele følelsesregistret og man ligger og tager imod - tåge for øjnene, blå for indre syn, regnbuefarvecirkler om lys, gennemstrøm af blodet, suser, bobler...


Jeg har kun oplevet en positiv forvandling fra 1. gang til nu - et forløb på 3 måneder. Folk som ikke synes de fejler noget og alt er ok, burde gå til Rosenmetoden og mærke forskellen. Det prøvede jeg (anbefalet af en ven). Det bedste jeg har gjort for mig selv i mange år. Kan varmt anbefale Rosenmetoden.


En sms fra en klient (2010):


Jeg sidder og tuder af glæde og sorg. Utroligt havde aldrig turde tro det. Men er dig samtidig dybt taknemmelig.


Det er en typisk oplevelse at mærke rare og ubehagelige følelser på samme tid. Samtidig med at man giver slip på ubehagelige tilbageholdte følelser, kan man opleve en glæde over den lettelse, som det er at give slip og glæden over at være friere.


Det fremgår også af næste beretning (2011):


At starte til Rosenterapi er det allerbedste jeg nogensinde har gjort for mig selv.

Jeg er en kvinde [i 30'erne] som haft en svær barndom med en mor som har været tidlig skadet. Og derfor ikke har kunne være der for mig følelsesmæssigt. Jeg var familiens sorte får og når min mor fik sine ture var det oftest mig som var skydeskiven. Fysisk og psykisk afstraffelse blev det til.


Alle disse ubehagelige oplevelser har sat en masse ar på min sjæl. Jeg har altid higet forgæves efter min mors opmærksomhed og lært at gemme alle mine følelser væk såvel positive som negative og aldrig lært at sætte grænser og passe på mig selv. For et par år tilbage kunne min krop ikke længere, jeg gik ned med stress, angst og depression. Men inden da havde gået til psykolog i ca. 4-5 år. Hos psykologen brugte jeg mit intellekt og sagde de “rigtige” ting og kom derfor ALDRIG i kontakt med mine følelser overhovedet.


For lidt over et år siden opdagede jeg ved et tilfælde Jans hjemmeside og var simpelthen for nysgerrig og måtte derfor have en tid. Når jeg tænker tilbage på mine sessioner har de været vidt forskellige. I starten havde jeg mange voldsomme vredesudbrud. Så har jeg oplevet min angst hvor kroppen har rystet og sitret og genoplevet en oplevelse hvor jeg var tæt på at dø. Skræmmende men samtidig befriende at stå ansigt til ansigt med sin angst. Der har været andre gange hvor jeg oplevet former for “genfødsler”/fødsler nærmest som om jeg havde rigtige veer. Det er underligt at være i kontakt med oplevelser så langt tilbage fra barndommen og utroligt at kroppen formår at huske så detaljeret. Selvom sindet prøver at fortrænge det.


Nogle sessioner har også været mere fredelige hvor jeg har ligget og oplevet indre ro og bare nydt stilheden. Og for nylig har jeg oplevet at få de vildeste grineflip, som kom helt spontant.


Det er fantastisk at mærke den udvikling jeg har været igennem og fortsat er i. Fra en kvinde uden grænser og uden selvværd med et meget pessimistisk syn på tilværelsen. En kvinde der var vred på omverdenen og som ikke havde lært at give udtryk for sine følelser og mærke sig selv. Til en kvinde med livsglæde og livslyst der tør stå ved den hun er. Jeg tør mærke mine følelser og tør give udtryk for dem.


Jeg kan varmt anbefale rosenterapi til alle. Jeg tør slet ikke tænke på hvordan mit liv ville se ud hvis jeg ikke var startet til rosenterapi. Et er sikkert min mand og jeg var nok gået fra hinanden og vores børn skulle bære videre på alt det skidt jeg har med fra min barndom.


Jan er en af de dygtigste behandlere jeg nogensinde har stødt på. Man opnår hurtigt tillid til ham for man kan mærke at han vil en det bedste. Han er knivskarp til at gennemskue ens problemer og til at gøre en tryg når alle følelserne kommer op til overfladen. Den ro og empati Jan har er med til at man tør give slip på alle sine hæmninger og kaste sig ud i det uvisse.


Hun har fundet sig selv, fået styrket sit forhold m.m. Klienter kan opleve at få styrke til at rydde op i sit liv, få bedre forhold til sin partner, sine børn, sin arbejdsplads m.fl. Andre finder styrken til at forlade sit job eller sin partner - at sige til eller fra...


Jeg modtager jævnligt sms'er med spørgsmål eller kommentarer til behandlingen. Her er et par stykker (2012):


Det var en meget stærk oplevelse igår under din Rosenterapi. Jeg er meget træt i hovedet og mør i kroppen, samtidig med at jeg klart er afslappet i mange af de muskler hvor de gamle spændinger var. Tak fordi du hjalp mig igennem.


Var hos dig for et par uger siden, hvor vi i Rosenterapien bevægede mig på en kraftig kropslig rejse. Ingen følelser, bare overraskelse, nysgerrighed og undren. Siden har mine dage konfronteret mig med en masse flashbacks i mit samvær med andre mennesker, en masse mønstre, jeg ønsker at rydde op i. Jeg føler mig meget åben og sårbar, har lyst til gråd, men det kommer ikke. Tror du kan hjælpe mig?

 

Hun kom videre...


Denne beretning er fra en kvinde i 60’erne, som allerede havde arbejdet meget med sig selv (2012, forkortet udgave):


Jeg, en kvinde på […] år, startede med behandlinger hos Jan i sommeren 2011 og fik i alt 8, som strakte sig over et par mdr. I mange år har jeg haft mange muskelspændinger i hele kroppen. Psykisk betinget, de kom i min barndom. Dårlige forhold i hjemmet er årsagen. Blandt andet brugte min far mig som syndebuk og overgreb mig seksuelt. […] havde i mange år mareridt om min far.


I 1974 havde jeg et voldsomt nervesammenbrud. Bagefter følte jeg mig som bly i kroppen og fik mange smerter i hele kroppen. Dengang opsøgte jeg en reichiansk psykoterapeut. […] Jeg lavede en masse kropslige øvelser og kom i kontakt med kroppen og de fortrængte følelser. Jeg skreg, græd og grinede meget i det år. Det hjalp på smerterne og fik energien til at strømme friere.  I ca. 33 år har jeg dyrket yoga hver dag og fået en god kropskontakt. […] I de sidste 5 år har jeg desuden lavet qigong øvelser hver dag.


Rosenmetoden havde jeg læst om, da en bekendt fortalte mig, at Jan havde en klinik i Sorø med rosenbehandling. Så jeg kontaktede Jan og fik en tid. Straks følte jeg tillid til Jan og kunne overgive mig totalt i behandlingen. Det viste sig senere, at den behandling skulle blive min BEDSTE og smukkeste REJSE jeg har gjort i livet (jeg har rejst meget) og Jan var min guide. Den varme, der strømmede fra Jans hænder var det første, som jeg bemærkede. Pludselig ramte Jan nogle ømme punkter med spændinger og bragte mig tilbage til forskellige følelser, både: Rædsel, sorg, latter m.m., men mest virkede det behageligt.  Efter første behandling græd jeg pludselig på hjemvejen i bilen. Da jeg kom hjem, var jeg dødtræt og lagde mig ud i haven, hvor jeg bare lå og kiggede på planter og skyer i et par timer. Dette gentog sig hver gang. […] Dagene efter behandlingerne følte jeg, at jeg kunne omfavne hele verden. Stor glæde og energi, men ind imellem havde jeg tudeture. […] I øvrigt havde jeg ikke lyst til at snakke noget særligt med nogen i hele perioden og ville helst opholde mig ude i naturen i stilhed. […] Nu, lidt over et år efter, at jeg sluttede behandlingen føler jeg, at jeg stadig er i kontakt hver dag med en stærk og kærlig energi (kraft).


Apropos kærlighed, så har jeg aldrig oplevet at få så megen kærlighed, som jeg modtog hos Jan under behandlingerne. Jeg opfatter det, som om jeg har fået en udvidet bevidsthed. En ekstra dimension, som gør mit liv rigere. Desuden har jeg fået indsigt i en indre konflikt. Nu er jeg ikke mere ambivalent i et bestemt spørgsmål, som handler om kærlighed. Ja der blev sandelig åbnet nogle døre i det behandlingsforløb, som har givet mig stor glæde og styrke. Som det fremgår, kan jeg ikke sende nok ROSER til Jan for hans rosenbehandling og healing. Det er min opfattelse, at Jan er en ydmyg person. […] som jeg respekterer og beundrer for hans arbejde. 


Det arbejder videre, som hun skriver indledningsvist i mailen: ”Nu over et år efter, at jeg sluttede hos dig, føler jeg stadig at processen fortsætter”.

Klinikadresse:

Se mere under "Praktisk info"

Kontakt Jan Ravnsbeck

Mobil 26 70 47 78

Klinikken er åben efter aftale. Træffes bedst hverdage fra 1630 samt weekend.

Nyt

• Messe 2019

Niløse, Dianalund søndag 25/8 - et besøg værd...

- kl. 10-1630, gratis adgang


Opdateret 2019-03